חמישה פודקאסטים מומלצים לאמהות חושבות
לא מזמן נכנסתי לעולם הפודקאסטים (באיחור אופנתי, אני יודעת...) ואני עפה על זה!
בזמן המת של קיפול כביסה, הכנת אוכל וסידור הבית, אני מאזינה לתוכניות פודקאסט בתחומים שמעניינים אותי, ואני מוצאת שזה טוב כפליים:
פעם אחת, כי אני ממש נהנית מזה!
ופעם שנייה, כי אני לומדת תוך כדי דברים חדשים, חושבת על האמהות שלי או על דברים שאני עושה בחיים שלי, מקבלת עוד נקודות מבט חיצוניות ודרכי התמודדות מיטיבות.
בקיצור, אני ממליצה לך להצטרף אם את עוד לא עושה את זה.
ואם את מאלה שמאזינות לפודקאסטים, אז בואי גם.
קבלי חמישה פודקאסטים מעניינים וחכמים שבעיני יש בהם ערך מוסף לכל אמא.
1. "למה להפסיק להגיד לילדים כל הכבוד!" - רונית כפיר | נעים מאוד
הייתי לא מזמן בהרצאה של רונית כפיר שנקראת "מלא נעים לי לנעים לי מאוד" שמדברת על אסרטיביות בניהול עסק ובמיוחד מול לקוחות. אני מוצאת שהגישה שרונית מציעה נכונה לנשים באשר הן, כאמהות, בזוגיות ומול אנשים בכלל. נהניתי מאוד מההרצאה ומהמסרים שהועברו בה והלכתי לחפש עוד מקומות לשמוע בהן את רונית (למי שלא יודעת היא הייתה שדרנית רדיו, ויש לה קול מהפנט ודיבור רהוט וקולח! מעבר לכך, היא גם סופר אינטילגנטית ומצחיקה).
לשמחתי גיליתי שיש לה פודקאסט, עם מספר פרקים לא גדול, אבל אצל רונית האיכות היא שקובעת.
בפרק הנוכחי, רונית מביאה מתוך מאמר של אלפי קוהן מחשבות על למה לא כדאי להגיד לילדים שלנו "כל הכבוד". אני לא רוצה לסכם עבורך בכמה מילים, כי אני מאמינה שבהקשבה לפרק, תוכלי לפתח מחשבה מעמיקה על הדברים, ולהבין את קו המחשבה שעומד מאחורי הפעולות עצמן, וזה בעיני מה שחשוב. ובכל זאת, כדי לסקרן אותך להיכנס ולהקשיב, אגיד שלא כדאי להגיד לילדים "כל הכבוד" כי זאת אמירה שיפוטית, שמעבירה את סולם הערכים שלי כאמא, ומלמדת את הילד מה חשוב לי, ולא מה חשוב לו.
רונית מציעה כמה דברים אחרים שאפשר לעשות ולהגיד במקום "כל הכבוד", אבל בשביל זה אני ממש חושבת שכדאי לך להיכנס ולהקשיב...
2. רגשות של ילדים - עוגת שמרים וקפה | 9InStyle
למי שלא מכירה, 9InStyle הוא מגזין הריון, לידה והורות, עם תוכן מגניב ומעניין בכל הנושאים האלו, שמשלב טאץ' עיצובי נעים ותחושת קהילה. יצא לי לעקוב אחריו בהריון הראשון שלי, ולאחרונה עם התגלית המרעישה של הפודקאסטים התחלתי להאזין גם לפודקאסטים של המגזין.
מנחה את הפודקאסט היזמית טל מאור זינגרמן, והיא מארחת אנשי מקצוע בתחומים שונים ומעניינים.
בפודקאסט יש כמה פרקים מעניינים, וכל אחת תוכל לבחור את הנושאים שמעניינים אותה.
אני ממליצה בחום על הפרק שמדבר על רגשות של ילדים, בו טל מארחת את פסיכיאטר הילדים ד"ר טל שילטון, לשיחה על רגשות של ילדים. יש דגש מיוחד לאוכל ולשינה של ילדים, ובסוף הפרק גם לחרדות של ילדים (ושל הורים), וכמובן תוך כדי הפרק החשיבה נפתחת גם על הקשר בין כל הדברים, על מערכת היחסים עם הילדים שלנו ועוד.
3. איך להתמודד עם קושי - חושבים טוב | יהודית כץ
אז למרות שהפודקאסט הזה ממש לא פונה רק לאמהות, הכנסתי גם אותו לרשימת ההמלצות שלי. הפודקאסט "חושבים טוב" מתעסק בפסיכולוגיה החיובית, העוסקת בחקר האושר. במקום להתמקד בהפרעות נפשיות או בקשיים רגשיים, הפסיכולוגיה החיובית מתעסקת בחוזקות שלנו כבני אדם, בהתפתחות וצמיחה. אני מאוד מתחברת באופן כללי לגישה הזאת, שמאפשרת לנו לחיות חיי רווחה וליהנות מהחיים, גם אם הם לא תמיד פשוטים ומציבים לנו אתגרים.
התחברתי מאוד לפרק "איך להתמודד עם קושי" בו מתארחת ד"ר אביטל קאי צדוק. בפרק מובאות דוגמאות לדרכים להתמודד עם קשיים בחיים שלנו, ומושם דגש על החוויה הסובייקטיבית והסיפור האישי שאנחנו מחזיקות בראש, שמשפיעים על תפיסת המציאות.
אני חושבת שהורות טרייה מביאה עמה קושי עצום, ועם כל העזרה החיצונית שנוכל לקבל, בהחלט יש צורך בהחזקה פנימית של גישה אופטימית ומעצימה כדי לצלוח את הקושי הזה בצורה טובה.
הנושאים בפרק קצת "כבדים" אז תיכנסי אליו כשאת פנויה באמת...
אפרת לקט היא אמא מאמנת, שפונה לאמהות להיות המאמנות או המנטוריות של הילדים שלהן, לעודד אותם לעצמאות, בגישה המונטסורית והפסיכולוגיה החיובית.
את ההרצאה של אפרת לקט שמעתי לפני כשנה והיא הייתה מעוררת השראה עבורי. זה לא שאני מיישמת את כל הרעיונות שהיא מציעה, אבל משהו בתפיסת העצמאות של הילד והקשר שלי איתו נכנס לי למחשבה ולהתנהלות עם הבן שלי.
כשהקשבתי לפרק הזה, בעלי היה איתי בבית ולמרות שהיה צריך לצאת, מצאתי אותו עומד ליד הדלת ולא זז, כששאלתי למה הוא לא הולך הוא אמר "זה ממש מעניין". וזה באמת מעניין לשמוע את הרעיונות של אפרת לקט לגבי התפקיד ההורי שלנו לאמן את הילדים שלנו, להיות עבורם מכוונים ומדריכים, ולא יועצים או כאלה שעושים עבורם.
למי שלא הייתה בהרצאה ו/או לא תהיה בה בקרוב, אני ממש ממליצה להקשיב לפודקאסט הזה ולטעום מעט מאפרת ומהגישה המונטסורית.
מי לא שמעה על מיינדפולנס? אם בכל זאת יש מישהי כזאת, אז טוב שאת פה.
מיינדפולנס, או בעברית - קשיבות, היא תהליך פסיכולוגי של הבאת המודעות להווה באופן שאינו שיפוטי.
כמתרגלת יוגה כבר 10 שנים, אני מאמינה מאוד בשקט תודעתי שמאפשר לנו מנוחה, שלווה ושמחה.
כאמא לתינוקת בת שנה וילד בן 4 אני מודה שלפעמים אין לי זמן למדיטציה ארוכה, אבל עצם המודעות לתודעה שלי שנוטה להתרוצץ בין אינסוף מחשבות ודאגות, לפעמים עושה את שלה. אני מזכירה לעצמי לקחת נשימה עמוקה ולהתרכז ברגע. ליהנות ממה שיש, או לפחות לא לאבד לגמרי את העשתונות.
וגם אם זה קרה, לזכור להיות עם הרבה חמלה כלפי עצמי.
בפרק הנוכחי יש התייחסות לקבלה ולחמלה. בעיני, אלו שני נושאים סופר חשובים לאמהות.
ולמרות שהפודקאסט הזה לא פונה כלל לאמהות, אני מוצאת שהוא מתאים מאוד גם בהקשר הזה.
אני ממליצה לך להקשיב לפודקאסט הזה דווקא כשאת לבד, בלי הילדים, לתת לעצמך לתרגל מיינדפולנס ולאפשר לקסם לעשות את העבודה על הגוף והנפש.
עכשיו כשאני עוברת על הרשימה שלי, אני מוצאת שיש קשר בין ההמלצות השונות שהבאתי פה, והן לגמרי מתכתבות לאיזו גישה הורית, אמהית ואישית של מודעות, חשיבה, חוסר שיפוטיות, אקטיביות רגישה ומיטיבה. אני מקווה שתמצאי את ההמלצות שלי מועילות ומעניינות עבורך.
יש לך המלצות לפודקאסטים שאהבת? אשמח מאוד שתכתבי לי :)
באהבה,
עדי
Comentários